Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Pana vom finaliza upload-ul pozelor cu etichetele conforme EC 1222/2009 am atasat clasarile de pe etichete denumirii produsului astfel:

(ex) BF-GOODRICH 205/55R16 91H G-FORCE WINTER * E/E/71/2, care trebuie interpretat in felul urmator:

EFICIENTA CONSUMULUI DE COMBUSTIBIL ASOCIATA REZISTENTEI LA RULARE GENERATA DE ANVELOPA / SIGURANTA ASOCIATA ADERENTEI ANVELOPEI PE SUPRAFETE UDE / NIVELUL DE ZGOMOT EXTERN (exprimat in dB) / NUMARUL DE UNDE SONORE *

Cum interpretam acesti parametri:

  • EFICIENTA CONSUMULUI DE COMBUSTIBIL ASOCIATA REZISTENTEI LA RULARE GENERATA DE ANVELOPA

Rezistenta la rulare este o forta ce actioneaza in sens invers directiei de deplasare, atunci cand anvelopa se afla in miscare. Luand in considerare contributia anvelopelor de pana la 20% din consumul total de combustibil la autoturisme si de pana la 35% la camioane, este important ca rezistenta la rulare sa aiba valori cat mai mici.
Sa intelegem principiul de functionare: datorita sarcinii vehiculului anvelopa se deformeaza in zona de contact cu drumul disipand energie sub forma de caldura. Cu cat deformatia este mai mare cu atat rezistenta la rulare este mai mare si in consecinta creste consumul de combustibil si emisiile de CO2. Pe eticheta impusa prin Regulamentul UE rezistenta
la rulare este exprimata in clase, incepand cu A (cea mai buna clasare)
pana la F pentru vehiculele industriale si G pentru autoturisme
(cea mai slaba clasare).

DIFERENTA DINTRE O ANVELOPA CLASATA CU "C" SI O ANVELOPA CLASATA CU "B" REPREZINTA O REDUCERE SAU O CRESTERE A CONSUMULUI DE COMBUSTIBIL CU INTRE 2.5% - 4.5% PENTRU AUTOTURISME SI 5% - 8% PENTRU CAMIOANE

  • SIGURANTA ASOCIATA ADERENTEI ANVELOPEI PE SUPRAFETE UDE

Aderenta pe ud este una dintre cele mai importante caracteristici legata de siguranta a anvelopei. Aderenta excelenta pe ud ofera o distanta mai scurta de franare in conditii de ploaie.

Mai sunt si alti parametrii importanti care sunt relevanti pentru siguranta insa aderenta pe ud a fost aleasa ca fiind cea mai reprezentativa situatie pentru a putea compara diferitele anvelope.

DIFERENTA DINTRE FIECARE CLASARE REPREZINTA O CRESTERE SAU SCADERE A DISTANTEI DE FRANARE CU APROXIMATIV 2,6 m* FRANAND LA O VITEZA DE 80km/h.

  • NIVELUL DE ZGOMOT EXTERN (exprimat in dB) / NUMARUL DE UNDE SONORE *

© 2023 Reifen Trade CO. All Rights Reserved. Powered by zAzU