Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cadru legal:

Directiva Europeana EC 1222/2009 impune ca toate anvelopele produse incepand cu luna Iulie 2012 (DOT 27/2012) si vandute consumatorului final din tarile membre UE dupa 1 Noiembrie 2012 sa fie clasificate in baza a trei criterii: consumul de carburant, aderenta pe carosabil ud si nivelul de zgomot exterior. Aceste reglementari se aplica la toate anvelopele de turisme si camioane si nu se aplica la: anvelopele industriale, anvelope speciale pentru curse, anvelope speciale de rezerva si anvelope resapate. Inainte de vanzarea pneului, eticheta trebuie aratata utilizatorului final si trebuie afisata vizibil in vecinatatea imediata a pneului la punctul de vanzare.

In cazul anvelopelor oferite spre vanzare care nu pot fi vizualizate de către utilizatorul final, acestuia trebuie sa i se ofere informatii privind la cei 3 parametri prezenti pe etichetele obligatorii.

Anvelopele de camioane nu vor purta etichete lipite fizic pe ele, comunicarea valorilor etichetelor pentru acestea urmarind a fi facuta clientilor doar in format electronic si prin intermediul literaturii tehnice.

O precizare importanta este faptul ca anvelopele fabricate inainte de saptamana 27/2012 pot fi vandute pe termen nelimitat fara sa fie supuse procesului de etichetare. De asemenea, nu exista nici o restrictie în ceea ce priveste mixarea pe acelasi vehicul de anvelope similare etichetate sau nu UE, adica fabricate inainte sau dupa 1 Iulie 2012.

performanta


© 2023 Reifen Trade CO. All Rights Reserved. Powered by zAzU